Om oss

050215_134344_0.pngEt ANTIKVARIAT er en forretning som kjøper og selger gamle og brukte bøker. Antikvariat-bransjen har svært gamle røtter, da omsetningen av bøker foregikk på denne måten allerede i middelalderen. I Norge har det vært antikvariater siden midten av forrige århundre.

Vårt firma ble startet i 1978, og har i en årrekke vært blant de største i landet når det gjelder salg på postordre. Vi er medlem av NORSK ANTIKVARBOKHANDLERFORENING og THE INTERNATIONAL LEAGUE OF ANTIQUARIAN BOOKSELLERS.

Ved besøk i TRONDHEIM ønsker vi deg velkommen til vår forretning som ligger på historisk grunn med adresse VÅR FRUE STRETE 1. Dette er i midtbyen i Trondheim, ca. hundre meter fra Torvet og Brunhjørnet, med Vår Frue kirke, Tordenskjoldsparken og Gerhard Schønings skole som nærmeste naboer. Her har vi utstilt ca. 12.000 titler av vårt bokutvalg, et større antall enn de aller fleste bokhandler. I tillegg selger vi i forretningen gammel grafikk, brukte og gamle tegneserier, LP- og CDplater, samt DVD og Bluray.

Blant våre kunder finnes en rekke biblioteker og andre kulturinstitusjoner. De fleste er likevel privatpersoner som enten samler bøker ut fra interesse, yrke eller hobby, eller rett og slett er mennesker som liker å lese og har funnet ut at det er penger å spare på å kjøpe bøkene brukt. Nye bøker selger vi ofte til halvparten av nypris og lavere. Mesteparten av vårt varelager er likevel titler som forlengst er utsolgt fra forlagene. Som kunde hos oss har du gode sjanser til å få tak i alle typer bøker som ikke kan kjøpes i vanlig bokhandel. Våre kjennetegn er den store bredden i utvalget og de lave prisene.

Alle våre bøker er registrert på data. Til dette bruker vi et datasystem som heter BOK-MESTER, og som er utviklet hos oss spesielt til dette formålet. Det samme systemet er etterhvert også tatt i bruk av andre større norske antikvariater. Datasystemet hjelper oss med Web-presentasjon, kataloglaging, bestillinger og fakturering, og holder oversikt på registrerte kunder og bøker. Vi har dessverre ikke kapasitet til å registrere søkelister, men bruker i stedet tiden til stadig å tilføre nye titler til vårt varelager.

Ansatte pr. 01.01.15: Vidar R. Wangsmo, Harald Brovold, Ola Stai, Andreas Brox Røst.  


091214_010417_0 01.pngLogg på